понеделник, 25 май 2015 г.

Как моя милост се отърва от цистита




Цистит. Ама защо някой ще започва да си води блог с първа тема за цистит?! Първо - все отнякъде трябва да започна и второ – става ми някакво едно такова некомфортно да гледам как хора се мъчат, пръскайки грешни пари за лекове, които уж трябва да помогнат за цистит. Идете в някоя случайна аптека и попитайте какво може да ви предложат за цистит без рецепта, и сами ще се убедите в думите ми. Въпросните лекове не са никак евтини, или ако са на приемлива цена значи са 100% химия. Повечето хора възприемат, че щом въпросното хапче (прахче, капсула и т.н.) е скъпо, то значи със сигурност помага. Голяма заблуда!
Да се върна на цистита и да разкажа как без да искам, намерих лек за него.
Не съм вярвала, че ще ме застигне някога и мен този проблем, но ето, че ме застигна. Който не е имал усещането, че трябва спешно да иде по малка нужда до тоалетна, понеже едва се удържа, а като иде - пусне само няколко жалки капки, този, който не се е въртял нощи наред в леглото си борейки се да преодолее тези фалшиви позиви за уриниране с известно парене и болка, и този който урината му не е била мътна, особено след събуждане сутрин – само той няма да ме разбере що е то цистит.
Един ден седях и преглеждах форуми за идеи как по алтернативен начин да се избавя от цистита си. Имаше мого рецепти, но някак си на мен не ми допаднаха особено много. Идваха ми малко сложнички, а аз честно казано не обичам да си усложнявам допълнително живота. Трябваше ми нещо бързо, сигурно, евтино и най-важното – действащо! Тогава ме осени чудната мисъл за содата. Никога не срещнах в интернет пространството, информация че обикновенната сода бикрабонат цери цистит! Знаех за нея, че помага за много неща, но никога, никой, не я препоръча за лечение на цистит, дори и като алтернативно лечение. Почувствах се сякаш открих нова форма на живот. Как може никой да не се е замислял за лечение на цистит по този начин – с пиене на сода? Как може? Та то буквално ти боде очите, какво трябва да направиш за да се излекуваш!
Всъщност какво е цистит? Циститът е възпаление на стените на пикочния мехур, причинено от бактериална инфекция, най често от бактерията Еscherichia Coli. За да се развие тази бактерия, и за да създаде колония по стените на пикочния мехур, са ѝ нужни подходящите за това условия. С две думи E. Coli вирее в киселинна среда. За да се спре развитието ѝ и да умре, е нужно единствено да се промени средата в която вирее. В този случай – пикочният мехур! Как да се промени тази среда обаче? Ето точно на това място тук, моят гениален мозък измисли решението. Разбира се, че със сода бикарбонат! Баща ми цял живот пие сода, когато получи киселини. Ако содата му помага за кислини в стомаха, поради своята силна алкалност, какво ще стане ако аз изпия 500 ml. вода със сода бикарбонат на гладно? Нали тази вода ще се стече право в пикочният мехур? Ако теорията ми се окажеше вярна – значи би трябвало да очаквам подобрение, след като тази алкална течност влезе в пикочния ми мехур. По моята логика нямаше как тези бактерии да оцелеят при това положение.
Истината е, че резултатите ме изумиха. Пих точно 3 пъти по една водна чаша с разтворена сода в нея. 10 минути след първата чаша вече нямах ни позиви, ни тежест, ни парене, ни мътна урина! Останалите 2 чаши изпих превантивно. Лечението ми стана в рамките до 1 час. Вечерта си легнах и спах спокойно. Оттогава не съм имала проблем с цистит.



Ето рецептата:


Пие се на гладно. Стомаха трябва да е празен. Една голяма водна чаша или си вземете малка бутилка от 500 ml пълна с вода. Сложете в съда сода бикарбонат ( не би било лошо да е от картонена кутийка) като гледате хем да се усеща вкусът ѝ, хем да не я направите прекалено силна защото е възможно да ви доведе до разтройство. Изпийте я и изчакайте поне 30 мин. преди да идете до тоалетна. Стискайте! Знам че е гадно, но нека содата да си свърши работата. Следващите 2 чаши изпийте от профилактичен характер. А ако ще се почувствате още по-сигурни в резултата, може и да се подмиете със содена вода.

Ами това е! Надявам се на някой да помогне информацията. Ще се радвам да има резултат и при вас!

85 коментара:

  1. Здравейте,
    ще опитам вашата рецепта.
    Наистина съм съгласна с вашата теория за сода бикарбонат.
    Не само моят баща, но и самата аз пия сода за киселините.
    Малко съм неуверена ... дали ще ми помогне ...
    До онзи ден ми биха инжекции, ужаасно болезнени ... а пък снощи изпих последното ми предписано хапче антибиотик ... тази сутрин още при първата урина имах болкааа ... :( :( .. не знам как ще се оттърва от тази бактерия. 8 път тази година съм с болки и на стерилните изследвания излиза бактерията Еscherichia Coli.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Анелия! Надявам се содата да Ви помогне! Ако оставим логиката настрана за алкалността ѝ, при мен фактите бяха че ми мина за 1 ден от нея. Едва ли съм толкова уникална, че единствено на мен да действа така благотворно. Само да Ви предупредя да не правите разтвора прекалено силен (такъв че едва да го пиете), защото вместо да се абсорбира от тъканите и да си мине по каналния ред, като нормална течност, просто ще мине транзит през стомашно-чревния тракт и ще ви докара доста неприятни усещания придружени с разтройство. Веднъж направих тази грешка при приема на сода заради киселини. :)

      Изтриване
    2. Междудругото четох, че сода бикарбонат се пие в търпимо гореща вода, за да бъде ефективна и за да не се отлага в тъканите.

      Изтриване
    3. Много благодаря за информацията, аз също започнах да се чудя как до сега не съм се сещала, страдам толкова години от цистит. Наистина резултата ме изуми, содата подейства направо светкавично не знам дали имаше и 10 минути след първата чаша.За 20 години с този проблем съм изпробвала какво ли не и такъв благотворен ефект за толкова кратко време от никакъв медикамент не съм получавала, както от една обикновена сода бикарбонат разтворена в топла вода.Отново сърдечни благодарности за тази информация дано помогне и на други в такова положение.

      Изтриване
  2. Unknown, аз благодаря, за това че споделихте! :) Радвам се, че сте по-добре и ви е минало. Да, действително действието на содата е доста по-скоропостижно в сравнение с други лечения на това заболяване. Благодаря още веднъж за положителния отзив! Бъдете жива и здрава!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте и аз имам същия проблем от 4 дни дори имах кръв в урината,пия по 5 хапчета на ден от "Цистирен" варя мечо грозде и взимам и "спазмялгон" никакъв ефект и направо не се търпи снощи ми биха инжекция исписаха ми "Левокса" но не го купих защото е 40 лева...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Ами ако желаете изпробвайте този вариант със содата. Дано има ефект и при Вас! Поздрави!

      Изтриване
  4. Благодаря наистина много. Дадох толкова много грешни пари за неправилни лекарства за този цистит, опитвах какво ли не, но без ефект или само временен такъв. Наистина подейства, за един ден изчезнаха болките, паренето и постоянното ходене до тоалетна. Много съм благодарна за съветите!

    ОтговорИзтриване
  5. Опитах варианта със содата, първия ден малко прекалих със содата, получих разстройство!
    Сега вече е вторият ден и се чувствам по-добре, смятам, че ми подейства и на мен!
    Много благодаря за съветите!

    ОтговорИзтриване
  6. Не знам какво да коментирам наистина. Преди малко пих от водата със сода,ако наистина помогне ще съм най щастливата. Мен лично цистита ме побърква. По цяла нощ не спя само в тоалетната седя и ме кара постоянно. Толкова съм нервна вече четох какво ли не, този цисторен не помага никак. Ще пиша утре за да видим дали наистина има ефект и върху мен. Стискайте палци

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте момичета, аз взех Левокса (около 11лв)заедно с Уринал акут и за сега ефект има

    ОтговорИзтриване
  8. здравейте момичета, в 500мл вода колко сода слагате че не ми стана ясно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! По 3 чаени лъжици. Моят съвет е след всяка сложена лъжица сода, водата да се разбърка добре и да се опита на вкус. Содената вода не трябва да е слаба, но не трябва и да е прекалено отвратителна на вкус, защото е възможно да се получат стомашни болки и разстройство от прекалено количество сода. Успех!

      Изтриване
    2. 500 мл вода по 3 с.л сода или на всяка чаша по 1 с.л. моля отговорете ми?????

      Изтриване
    3. Много благодаря за тази рецепта пих и след кратко време се почувствах много добре
      Можете ли да ми кажете
      Да продължа ли да пия всяка сутрин?за по сигурно до пълното ми излекуване на цистита

      Изтриване
  9. Пробвах и съм много изненадана, буквално след 10 минути не усещах нищо. След това повторих с още 2 чаши.

    ОтговорИзтриване
  10. Приятели, благодаря ви, че ми се доверихте за този странен цяр :) и че споделяте тук отзивите си с мен и останалите читатели! Радвам се изключително много, че и на вас помага содата! Щеше да е много по-хубаво обаче, ако въобще не се налагаше се прибягва до нея.

    ОтговорИзтриване
  11. В 500 мл вода по 3 супени лъжици сода ли или ня всяка чаша по 1 супена лъжица не ми стана ясно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Когато аз го правех това, сложих някъде около 3 чаени лъжици сода в една пълна водна чаша. Това е някъде около 250 мл. Зависи от количеството вода и зависи от количеството и на содата. Трябва да може да се пие, да не е прекалено силен разтвора за да не се получи гадене при преглъщането му. Ако е по-силен може да доведе и до много неприятни усещания в коремната област. Аз лично бих посъветвала да се дегустира на вкус, след всяка сложена лъжица сода. Ако се прави в 500мл. вода, тогава и броят лъжици със сода се увеличават. Идеята е този разтвор да премине през пикочният мехур. Дали ще се прави целият разтвор наведнъж (500мл.) или на няколко чаши (250мл) е личен избор. :)

      Изтриване
  12. Благодаря много за споделения опит. Бях стигнала до уриниране с кръв. След втората чаша и горещия душ,след цяла вечер будуване, ще мога да поспя.

    ОтговорИзтриване
  13. Много съм изненадана. Реших да пробвам на принципа ''няма полза, но пък не вреди'', а бях толкова зле, че ми се наложи да се прибера от работа, ня можех да си стоя на стола. Изпих си чашата със сода, постоях...и си включих лаптопа да поработя малко. Много ефикасно и неочаквано

    ОтговорИзтриване
  14. БЛАГОДАРЯ ! в момента пия и чета...за цистита
    намерих и на друго място -ползите от содата ,там препоръчват в гореща вода на глътки 15 мин
    аз не посмях да сложа 3 лъжички сода ,а само 1 :) изпих .. сега след колко време да повторя !осъзнавам,че никой не е буден това време ,освен ако няма болки :)

    ОтговорИзтриване
  15. Момичета пих една отвратителна чаша преди малко, стискайте палци изживяването да си е струвало :)

    ОтговорИзтриване
  16. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  17. Пробвайте със сок от червена боровинка няма да съжалявате.Тя лекува най-успешно цистита.

    ОтговорИзтриване
  18. Невероятно....наистина помага...пихме сода с вода и за половин час премина острата болка и дискомфорта...утре ще споделя пак...но сега заспивам спокойно

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте! Никога не бях страдала от цистит. Претърпях операция по премахване на жлъчката преди три дни и както в много от случаите, след катетър, развих цистит. Имам постоянно кървене, остро парене и болка и постоянни пориви. Безпокоя се само дали содата е удачна след операция?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Разбирам какво ви е, но не мога да ви дам съвет, защото нямам нужното медицинско образование, а не бих искала да ви навредя на здравето, при положение, че имате сериозна интервенция на жлъчката. Идея си нямам как би ви се отразила содата при това положение, колкото и иначе да е безвредна тя. Бих ви посъветвала да питате лекаря си дали за вас е добре и безопасно да приемате изобщо сода. Желая ви бързо възстановяване! Поздрави!

      Изтриване
  20. Браво!И при мен рецептата действа!Благодаря ви,да сте здрава!☺

    ОтговорИзтриване
  21. Топла или студена вода трябва да се пие?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не съм забелязала да има значение топлината на водата. Аз съм приемала содата със студена вода, но не с прекалено студена.

      Изтриване
    2. Здравейте, имам хроничен цистит от почти 6 или 7 години. Опитвах аз както и лекуващият ме лекар да се избавин но уви всички пъти неуспешно. От няколко дни пак ме върти много и снощи не съм спала. Сега ще изпробвам содата и ще пиша действието и при остър хроничен, моля стискайте палци.
      Стефи

      Изтриване
    3. Здравейте, и аз съм с хроничен цистит. Как ви се отрази?

      Изтриване
  22. Направо не мога да повярвам, че една проста сода може да работи толкова скорострелно срещу нещо, което ме измъчва последните 3 години по 6-7 пъти годишно... Хиляди благодарности за поста! <3

    ОтговорИзтриване
  23. и вдсе пак - на гладно или не да се взима тази вода? и още - 3 чаени лъжички сода на една чаша вода не е ли множко - имам предвид като вкус?

    ОтговорИзтриване
  24. Здравейте отново всички ! Наистина действа много добре, и то когато имате криза. Само че не трябва да се прекалява със содата, понеже може сериозно да навреди на стомаха.

    ОтговорИзтриване
  25. Здравейте!Искам да попитам това лечение изпробвано ли е от бременна и дали въобще е безопасно при бременност.500ml се пият на два пъти по 250ml.или се пие 500 ml на веднъж?


    ОтговорИзтриване
  26. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  27. Не знам дали все още гледаш тази тема, но те обичам! Благодаря, че го сподели! В чужбина съм, левоксата ми свърши, а тук антибиотик дават само ако ти виси черво от носа! Благодаря!!!!!

    ОтговорИзтриване
  28. Благодаря за споделения прекрасен, евтин, лесен и най-вече ефективен лек! И макар, че не я пих на гладно пак подейства! Аз също съм в чужбина и наистина антибиотик трудно дават тук. Но вече и нямам нужда от него. Много благодаря

    ОтговорИзтриване
  29. Много ти Благодаря мила за поста нямаше да се сетя от вчера насам не ме свърта но преди малко изпих содата и вече има ефект целувам те вече си стоя спокойно без неприятното усещане

    ОтговорИзтриване
  30. Здравейте, можели някой да сподели дали си е правил изследване на стерилна урина след лечението със содата. Интересуваме дали напълно лекува бактерията или само облекчава симптомите. Аз съм с многогодишен и хроничен цистит. И много ще съм щастлива ако содата окончателно ме спаси от този проблем веднъж завинаги.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен ми е интересно, дали някой си е правил микробиология на урината след приема .

      Изтриване
  31. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  32. Благословена да си. 🤗
    От десет дни страдам от цистит, който е хроничен през последните 15г. И винаги се появява през лятото. Велосипедист съм активен и може и това да допринася понякога. След силното наводнение в което джапах около час, рязко вдигнах температура и получих силно парене, кървене при уриниране и изхвърляне на съсиреци през уретрата. За капак пих и енергийни газирани напитки(които не консумирам от 10г.) И си докарах такава инфекция,че 10 дни съм с втрисания от болките. Вземам обезболяващи и всички налични препарати от аптеката за цистит, за да изцегна антибиотик. За първи път не мога да се справя с инфекция сама. След поредното будуване по нощите от силните болки реших да се поровя и по сайтовете в които хората споделят опит. Бях забравила за огромния ефект на содата(ползвам я системно за зъбите и лицето). След като прочетох поста Ви си направих промивка със сода(беше трудно заради силното възпаление) и изпих топла чаша сода с хлорофил, защото ми се повдига от содата, когато я пия. На петата минута болката се замести с приятно загряване в тръбите на уретрата(нещо което електрическото одеяло не можа да направи). Пулсиращата болка намаля все едно съм взимала болкоуспокояващи. Минаха около 40 минути и тялото ми си върна силата обратно. Пишках с поносима болка върху лентичките за РН и ми показа по-алкална среда.🤗 Сърдечно благодаря, че споделихте опита си за наше добро. ПоЗдрави ☺

    ОтговорИзтриване
  33. Много благодаря за страхотната и гениални идея.От 13 години се боря с това чудо.Пак се появява и това е.Ти си гений.Много ми помогна.Поклон.

    ОтговорИзтриване
  34. zdraveite probvah va6ata recepta i se polu4i dori i ne na prazen stomah sodata sisvar6i rabitata sega 6te povtorq pak mnogo blagodarq za tazi recepta da ste jiva i zdrava.

    ОтговорИзтриване
  35. zdraveite samo ne razbrax slet kolko vreme povtarqte receptata na den piete tri cashi ili za tri dni

    ОтговорИзтриване
  36. Помощ!!! Кажете какво да правя явно ме хвана цистит, по вашите коментари виждам, че предлагате сода в топла вода, колко като количество и може ли сега след като съм вечеряла????

    ОтговорИзтриване
  37. Анелия,ти си БОГ!Заслужаваш някаква медицинска награда.Запърви път от 3 месеци снощи спах.Ставах по 10,11 пъти на нощ и на следващия ден бях парцал,без капчица енергия и сила...Днес сутринта ще пия вода пак.Дълбоко съм обнадеждена.Ще пиша отново.Сърдечно благодаря !!!!

    ОтговорИзтриване
  38. Страхотна изненада,не усетих игличките ,който ме боцкаха при пишкане.Невероятно!Ако все още преглеждате коментарите,моля кажете ми колко пъти трябва да повторя процедурата.Безкрайно много Ви благодаря.Елена Костадинова

    ОтговорИзтриване
  39. https://www.osata.eu/badi-krasiva/zdrave-i-dieti/tsistit-lechenie-simptomi-6702/#cistit-soda

    ОтговорИзтриване
  40. Здравейте, мили приятели! Благодаря ви за милите думи и обратната връзка, която правите с мен относно содата. Виждам, че е помогнала на доста от вас. Лично аз съм доволна, че от 2015 до сега, тази страница се посещава, като информацията от нея се разпространява и в нет-а. Не спирам да следя развитието, но съм с едномесечно бебе и нямам време да отговарям на някои въпроси, на които считам, че вече има отговори. От друга страна, блогът беше създаден именно за да разпространя това, което е помогнало на мен. Ако изпитам и други методи за справяне с някое физическо страдание – пак ще пиша тук, но засега няма такива. :)
    P.S. Наскоро се загледах в рекламите... В рекламата на един известен препарат за цистит има една нова разновидност на самият препарат, за който казват, че намалявал паренето при уриниране, като алкализирал урината...  Е тук вече и скептиците не могат нищо да кажат по въпроса, хехе! ;) :)

    ОтговорИзтриване
  41. Олееее....няма такова гадно нещо,но съм на ръба до лудост от болки,парене,уж ти се пишка,а нищо,все едно нещо те притиска на пикочния мехур и няма мигване вече незная коя поредна нощ. Попаднах на вашата рецепта и я пробвах,отвратителна работа е тази содаааа😤😤😤😤но дано има ефект и облекчение,защото антибиотиците и уринала не помагат!!!!Дано по скоро усетя облекчение и ще пиша😊

    ОтговорИзтриване
  42. Здравейте, искам да попитам има ли някой който е направил това със содата преди месеци и дали ефекта от този метод е дълготраен или е просто временно решение на проблема, тък като искам да се оттърва от този проблем веднъж завинаги , защото постоянно ми се появява през определен период от време? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Това наистина е един добър въпрос. Ще отговоря от мое име. След като написах този си опит със содата, имах още два пъти сблъсък с нея. Последните се дължаха на простуда, не на бактериална инфекция, като първият път. При мен работи и при простуда ( за това нямам грам обяснение, който може нека да предположи нещо) и при бактерии. След тези инцидентни прояви (точно 3 пъти) повече проблеми с пикочния си мехур не съм имала. Пробвайте и вижте дали ще сработи при Вас. Успех!

      Изтриване
  43. Цели 2 месеца се мъчих с циститни оплаквания...изпаднах в нервна криза и след много антибиотици и билкови лекарства,включително и содата/от к.получих разтройство/сега пак съм с такива оплаквания.Вече изпадам в ужас.Не съм настинала,не съм правила секс-обичайно се появяваше след това -и какво да правя?Писна ми.Обиколих всички лекари в града.Не ме боли като при острия цистит-симптомите са по-слаби...но пак е неприятно...

    ОтговорИзтриване
  44. Пробвах но не става, имам болки в кръста и вътрешна температура. От години страдам взела съм 2 оп. Ципрофлуксацин неоренал, 1 оп. Неомицин и не ми минава при всяко излизане истивам и ме почва наново. Пишете ми

    ОтговорИзтриване
  45. Здравейте и аз го пробвах ! Имам хроничен цистит от години , нищо не помага ! Реших да опитам и аз и искам да изкажа хиляди благодарности на авторката ! Помага ! Господ да те благослови !

    ОтговорИзтриване
  46. Здравейте, преди повече от година попаднах на тази статия след като около месец се борех с внезапно нападналия ме цистит, препоръчваха ми какво ли не, пиех ли пиех разни безобразни, но ефектът на облекчение беше докато ги пиех, след това се връщах на изходно положение. И хоп прочетох този пост за содата - веднага го направих и ефектът беше невероятен, за всеки случай пих разтвора 3 дни, повече не се появиха никакви симптоми и се отървах от цистита завинаги. Сърдечно благодаря на авторката за споделеното откритие, да си жива и здрава !!!

    ОтговорИзтриване
  47. Здравейте преди година някъде получих цистит беше лятото пиех Аулин и нз но помагаше...отново получих тези ужасни симптоми лятото от тогава до сега през месец ми се случва пиех нулицин отмина и след седмица пак така след това предиседмица пих цистирен но ето че отново ми се случва при това посред нощ ....току-що изпих тази чаша надявам се и на мен да ми помогне благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
  48. Отново съм аз имам въпроси ако някой знае отговора моля .... Когато си с цистит не можеш да пиеш газирано да ядеш кисели неща да пиеш кафе мисля че и за половия акт беше някой знае ли цигарите вредят ли ....и до колко време горе долу ще мога да пия кафе и др неща и дали изобщо ще мога хора мн се страхувам от този цистит цяла нощ ужасно е благодаря за вниманието ... Дано содата помогне ❤

    ОтговорИзтриване
  49. Здравейте и от мен! Нямам търпение да поздравя момичето, което е открило тази уникална рецепта! Слава на Бога преди 20 мин.изпих една търпимо-гореща вода с една лъжица сода и вече съм спокойна и не ми се ходи до тоалетна, все още... Кое то само по себе си ми подсказва, че вече съм добре! Защото до този момент ходех през от две до пет минути, под постоянно напрежение... Господ Исус Христос да те благослови, мило момиче, за добрината, която стори на толкова много хора, без никаква корист! Нека Бог да те възнагради и освети, теб и твоя дом! АМИН и АМИН

    ОтговорИзтриване
  50. да ама ас не разбрах еотата със содата да топла ли еодатс

    ОтговорИзтриване
  51. водата да е топла ли с содата

    ОтговорИзтриване
  52. I az stradam ot tozi cistit blizo 3 godini... sega shte probvam dano ima efekt I se oturva ot tozi cistit che bolkata e neturpima.... blagodarq za posta

    ОтговорИзтриване
  53. Аз също от две седмици имам този проблем, мисля да пробвам!!! След това ако има ефект, ще споделя, благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
  54. Значи обещах да споделя, ако има ефект със содата.Изпих една чаша топла вода със сода, една лъжичка, облекчи ме и заспах, но като се събудих,отново ми се доходи до тоалетна, е повярвайте пак ми пареше, но мисля че след втори, или трети път, ще се оправя напълно.

    ОтговорИзтриване
  55. 500 мл вода с 3 ч.л сода наведнъж ли се пият или на 2,3 пъти.
    Благодаря

    ОтговорИзтриване
  56. Здравейте!Бременна съм в 23г.с. и от 3 месеца лекуваме Ешерихия коли в урината.След 3 приема на антибиотик,един от които венозно,сега пак съм с тази бактерия.Има ли бременни ,на които е помогнала тази рецепта?

    ОтговорИзтриване
  57. Здравейте момичета! На 14 август ме заболя доста стомаха, помислих си че не е нещо кой знае какво, започнах да пишкам често а същата вечер бях навън, един приятел ме попита да не би да имам цистит за да ходя толкова много да пишкам, а дори не можех и да се изпишкам като хората и бяха някакви капки със силни болки отдолу, не знаех какво е цистит, разрових се и видях за какво става на въпрос и установих че имам цистит, на следващия ден си взех хапчета "Цистирен" мисля че се казваха, пих ги там колкото трябваше и както трябваше до 23 август (днес), болките ми спираха но понякога пак ме болеше за съжаление, разрових се отново и видях този сайт със содата и реших да пробвам, мина се някъде около половин час и бих казала че болките ми отминаха и не ме боли изобщо! Мисля че има ефект, благодаря ви много!

    ОтговорИзтриване
  58. Здравейте! Желая да споделя с вас моя проблем. Преди 20 дни получих обилно кървене от пикочния ми мехур и посетих Пирогов. Изписаха ми антибиотик и ми биха инжекция (коктейл) след два часа кръвта спря. Бях много уплашена защото за първи път ми се случваше. Изпих си антибиотика и всичко отмина. Но сега започна лека болка и тежест долу ниско в корема. Наложи се да посетя джипито си и ми беше дадено направление за кръвни изследвания и такива за урина. Кръвта ми беше в граници, но еритроцитите ми бяха завишени. И се започна едно плашене. Не било цистит , сигурно тумор на бъбрека или пик. мехур. Не съм от страхливите ,но се уплаших. Нямам парене и болка отдолу, уринирам често и обилно. Ако някой е имал подобен проблем нека сподели. За всеки случай си пийнах чаша топла вода със сода.Забравих да споделя, че това ми се случи на 20 ден след първата ваксина с Файзер. Желая ви здраве!

    ОтговорИзтриване
  59. Още преди две години прочетох коментара за содата . Веднага го направих 3ч.л.сода в 500 мл.вода.Невероятен ефект.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за спасителната рецепта
      Едва се прибрах от работа, докато водех кучето на разходка ми идеше да се напишкам заедно с него.
      После пих меч грозде, но резултат никакъв
      Аптеките затвориха и тогава открих Вашата рецепта.
      След първата чаша с топла содена вода и подмиване вече нямам никакви оплаквания
      Сега ще изпия още една , а утре сутрин още една.
      Бог да ви поживи.
      Желая Ви здраве и късмет

      Изтриване
  60. Преди 5 минути изпих 2 чаша сода и вече чуствам облекчение в момента варя и 30 грама дафинов лист в10 литра вода трябва да ври 20минути и ще правя 10 минути вана но само на седалището и отпред в голям леген преди да изляза трябва да се изпишкам вътре но така че вадата и урината да се смесят в мен след това ще се облея с чиста вода . Тази рецепта я прочетох от една лекарка . Понеже не издържам вече на болката реших да пробвам и двете. Ще ви пиша за резултата от дафиновите листа сега отивам да си топна Д. то

    ОтговорИзтриване
  61. Привет и аз съм една от потърпевшите вече 30 години ходене по мъките е-коли лекуване с аб и пак на ново.Чудя се содата ще убие ли бактерии те

    ОтговорИзтриване
  62. Здравейте. Повече от 40г, с прекъсвания по някоя година,се боря с тежък цистит. В миналото никакъв лекар не ми помогна.Преди 15 години след изследване на стерилна урина ми изписаха ципрофлоксацин и дойде спасението. Но отскоро взе да не ми помага, изглежда свикнах с него и кризите зачестиха.Чудя се вече как да се избавя от мъките. Като прочетох в този сайт през годините колко много жени са се спасявали със содата, повярвах, че може.Аз също съм си го мислела това, заради алкализирането, но не бях пробвала. Приготвих си разтвора и го изпих, по-късно и още 2 пъти по-слаб. Болките започнаха да намаляват и на другия ден ги нямаше.Минаха вече 3 дни, добре съм. Ще пиша дали се е случило и след колко време. Благодаря на създателката на сайта и нейните напътствия, да е жива и много здрава, хиляди благодарности!

    ОтговорИзтриване
  63. Здравей колко сода се слага на 500 мл вода
    Имам същия ппоблем
    Благодаря

    ОтговорИзтриване
  64. Здравейте
    Пробвох рецептата
    Уникална е.
    МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ ЗА СПОДЕЛЕНАТА РЕЦЕПТА
    Само ако ми позволите да добавя
    ПИЙТЕ МНОГО ВОДА РРЕДИ ПО ВПЕМЕ И СЛЕД ЛЕЧЕНИЕТО

    ОтговорИзтриване
  65. Цял живот пия сода и всеки път ми помага :D

    ОтговорИзтриване
  66. Погледнах кога съм писала.На 30 ноември 2021г.Тогава пих содата.Днес е 1юни2022.Не съм усетила нито веднъж през това време позиви за цистит. Благодаря отново за този сайт!

    ОтговорИзтриване
  67. Благодаря ви мили хора! Благодаря, че ми споделяте вашите истории! Изключително щастлива ме прави фактът, че съм успяла да помогна, пък макар и по този съвсем елементарен начин. Моля, не забравяйте, че аз не съм лекар и нямам претенции, че разбирам от медицина. Содата действително ми помогна със цистита, чиято причина е бактерия. За съжаление причината за едно възпаление на пикочните пътища може да е съвсем други и моят съвет е, да не пренебрегвате лекарите и изследванията.

    ОтговорИзтриване